Impact biedt advies en ondersteuning aan diverse organisaties en overheden over psychosociale zorg en veiligheid bij rampen, crisis, of andere schokkende gebeurtenissen. Het doel van Impact is het bevorderen van hoge kwaliteit en adequaat georganiseerde psychosociale zorg. Impact heeft een organisatorische samenwerking met Cogis.

 

Cogis is het kennisinstituut voor sociale en psychische gevolgen van oorlog, vervolging en geweld met speciale aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. Cogis vertaalt de aanwezige kennis en inzichten over WO II naar hedendaagse geweldsproblematiek. Zij werkt daarbij samen met partnerorganisaties in het veld. Cogis richt zich met name op hulpverleners en intermediairen die werken met getroffenen

De collectie van de bibliotheek is gespecialiseerd in de psychosociale gevolgen van schokkende gebeurtenissen, zoals oorlogen, geweld en rampen.

Meer over bibliotheek Cogis

De ramp met vlucht MH17 heeft Nederland diep geraakt. Impact is nauw betrokken bij de nazorg vanuit de overheid. Voor getroffenen worden onder meer de volgende diensten aangeboden.

IVC vliegramp Oekraïne
De dag na de ramp is in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland een Informatie en Verwijs Centrum (IVC) ingericht,

1
2
3
4

Home