De oorlog in Oekraïne

21 april 2022

De oorlog in Oekraïne heeft grote maatschappelijke impact. Zowel in de regio van Oekraïne als in Nederland. ARQ deelt haar kennis rondom psychosociale ondersteuning op verschillende manieren en voor verschillende doelgroepen. Zo heeft ARQ een ondersteunende en adviserende rol aan lokale en nationale overheden. We ontwikkelen daarnaast materiaal voor publiek en professionals. Kijk voor meer informatie en folders op de speciale pagina over de oorlog in Oekraïne.

 

Wat doet ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises

Op 24 februari is de oorlog in Oekraïne uitgebroken en ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises heeft vervolgens het officiële verzoek gekregen vanuit het RIVM om de crisisstructuur te activeren. Dat houdt in: overzicht bieden, aansluiten bij verschillende overleggen, nagaan wat de stand van zaken is, kijken wat de behoeften zijn in het veld en daarop inspelen.

 

ARQ IVP Contactpunt Oekraïne

Werkt u met mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne? Of geeft u leiding aan deze professionals? Weet dan dat ARQ IVP er is om u te ondersteunen op psychosociaal vlak. U kunt hiervoor het Contactpunt Oekraïne bellen, op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur op 088 – 3305500.