E-module Communiceren in de Nafase nu beschikbaar

6 maart 2020

Voor iedereen met een rol in de (voorbereiding op) de nafase van crises is nu de e-module Communiceren in de Nafase beschikbaar. In ongeveer een uur loop je door de belangrijkste basiskennis, handige modelletjes en tips. En voor wie dan nog verdieping zoekt, is er aan het eind een Toolbox met nóg meer.

In 4 ‘hoofdstukken’ gaat de module in op de overgang van de crisis- naar de nafase en de dynamiek in de nafase; communicatie in de nafase, behoeften en verwachtingen van getroffenen, en zorg voor jezelf als professional. De modules zijn zo bijvoorbeeld te gebruiken als onderdeel van de opleiding of het inwerken van medewerkers die een rol hebben in bijvoorbeeld communicatie, psychosociale hulpverlening, voorbereiding of coördinatie van de nafase.

De e-module is een resultaat van het project Communicatie in de nafase dat ARQ kenniscentrum Impact uitvoerde in samenwerking met Ina Strating (Crisisinterventiedienst) en IFV in opdracht van het Landelijk Netwerk Bevolkingszorg. Naast de e-module zijn formats opgeleverd: voor de overdracht van de communicatie van de acute fase naar de nafase en voor het deelplan Communicatie als onderdeel van het Plan van Aanpak Nafase. De formats zijn hier te vinden: https://www.ifv.nl/kennisplein/bevolkingszorg-gemeente/publicaties/formats-voor-overdracht-van-de-communicatie-aan-de-nafase

De e-module staat hier.

https://www.ifv.nl/kennisplein/nazorg-en-nafase/publicaties/e-module-communicatie-in-de-nafase

Rond de thema’s van de e-module zijn bij ARQ IVP diverse trainingen mogelijk om er actief mee aan de slag te gaan of meer verdieping aan te brengen. Vraag naar de mogelijkheden bij: training@arq.org.