Netwerkdag PSH/GOR 2019: De burger centraal

16 October 2019

Donderdag 7 november 2019 vindt voor de vierde keer de Netwerkdag PSH GOR plaats. Professionals met een rol in psychosociale hulpverlening (PSH) en/of gezondheidsonderzoek na rampen (GOR) zijn van harte uitgenodigd. Tijdens deze dag, georganiseerd door RIVM, GGD GHOR Nederland en ARQ Kenniscentrum Impact, wordt in presentaties en in dialoog en discussie vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar de vraag: ‘De burger centraal zetten: hoe doe je dat?’

De dag start met een bijzonder plenair programma over onderzoek naar gevolgen van traumatische verliezen bij nabestaanden. Vervolgens luisteren we naar de persoonlijke ervaring van een nabestaande van de MH17 vliegramp. Uiteraard is er ook weer ruimte voor ontmoeting tijdens de lunch. Na de lunch kunt u kiezen uit workshops, waarin het thema op verschillende manieren terugkomt, bijvoorbeeld aan de hand van casuïstiek (zowel GOR als PSH). Ook kunt u aan de slag met een e-learning over de nafase, kunt u oefenen met het maken van een snelle behoeftepeiling en leren van een aardbevingsoefening met burgers in Groningen.

Het gehele programma met toelichting op de workshops vindt u onder deze link.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis mits u zich uiterlijk donderdag 31 oktober a.s. aanmeldt. U kunt zich aanmelden via deze link; daarbij kunt u ook uw voorkeur voor de workshops aangeven.

Ontvangst is vanaf 9.30 uur, aanvang 10 uur. De dag wordt afgesloten met een borrel vanaf 15:45.
Locatie: RIVM, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, in Bilthoven

 

Afbeelding uit: Ansichtkaarten omgang met getroffenen. IFV 2018