Uitnodiging: Seminar PSH na terroristische aanslag 27 september

4 april 2018

De GHOR academie IFV verzorgt in samenwerking met Arq Kenniscentrum Impact op 27 september 2018 een uniek seminar over psychosociale hulp na een terroristische aanslag. Tijdens deze interactieve dag zullen verschillende uitdagingen in het organiseren en uitvoeren van psychosociale hulpverlening na aanslagen centraal staan, in de preparatie, de acute fase en de nafase. Leren van ervaringen in het buitenland neemt hierin een belangrijke plek in. In de ochtend wordt geschetst hoe momenteel de preparatie in Nederland er voor staat en wat uitdagingen zullen zijn met betrekking tot terrorisme. Daarnaast zullen gastsprekers op basis van inhoud en ervaring je inspireren. De inspiratie en inzichten die in de ochtend zijn opgedaan, zullen van pas komen in het interactieve middagprogramma, waarin deelnemers met elkaar aan de slag gaan met dilemma’s. Ook hierbij zullen lessen uit andere landen gedeeld worden.

Doelgroep:

Functionarissen/(beleids)medewerkers die werkzaam zijn in o.a. de (opgeschaalde) publieke gezondheid en een rol hebben in of betrokken zijn bij het PSH proces (bijv. GHOR/GGD, PSH-ketenpartners, RIVM, kennisinstituten, etc.)

Programma:

09.15 uur zaal open

09.30 uur start programma

09.45 uur Tracy Parr, Head of Children and Young People’s Programme National Health Service in England: PSH na de Londen Bridge attack en de aanslag in Manchester (presentatie in het Engels)

10.45 uur korte pauze

11.00 uur Astrid Fortuin, Psychosociale manager FOD. Volksgezondheid (België): Nazorg lange termijn na de aanslagen in Brussel

12.00 uur lunch

13.00 uur start en uitleg middagprogramma

13.30 uur start interactief programma: dilemma’s en lessons learned uit buitenland, mentale veerkracht bij hulpverleners

15.30 uur afsluiting met netwerkborrel

16.15 uur einde netwerkborrel

Praktische informatie:

  • Wanneer: 27 september 2018
  • Aanvang: 09.30 uur officiële start (09.15 uur zaal open)
  • Afsluiting:16.15 uur einde netwerkborrel (15.30 uur inhoudelijk programma afgesloten)
  • Plaats: Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) te Arnhem
  • Deelnemersprijs: € 250,-
  • Aanmelden: GHOR@ifv.nl o.v.v. PSH seminar TGB

Graag tot ziens op 27 september.