Uitgelicht

De impact van bedreiging en beveiliging op publieke ambtsdragers

Ons onderzoek naar de psychosociale effecten van bedreiging en beveiliging heeft dit rapport voortgebracht. Wat duidelijk naar voren komt is dat bedreiging en veiligheidsmaatregelen significante gevolgen hebben voor het psychosociaal welzijn van bedreigde personen en hun naasten. Opvallend is dat belemmeringen rondom informatievoorziening en communicatie in het proces van bewaken en beveiligen een bijkomende bron van stress blijkt te zijn. “Ik heb geen trauma opgelopen van de bedreiging maar wel van alles wat er daarna in het proces van beveiliging misging.” 

Michel Dückers benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Crises, veiligheid en gezondheid’

Vanaf vandaag bekleedt Michel Dückers (1979) de bijzondere leerstoel ‘Crises, veiligheid en gezondheid’ aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Live webinar donderdag 5 november: Psychosociaal welbevinden tijdens de coronacrisis – Schrijf je nu in! (alternatief voor de jaarlijkse Netwerkdag PSH-GOR)

De coronapandemie houdt Nederland sinds begin van het jaar in zijn greep. Niet alleen wordt de fysieke gezondheid bedreigd door het virus, door de beperkende maatregelen, economische verliezen, sociale afstand en onzekerheid over de duur en gevolgen van de situatie staat ook ons mentale welbevinden onder druk.

Steunpunt Coronazorgen online

Vanaf vandaag gaat het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19 door als Steunpunt Coronazorgen. Al ruim een half jaar hebben we te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Ook mentaal eist deze crisis zijn tol; zeker nu deze zo lang aanhoudt. Voor iedereen in Nederland die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het Steunpunt Coronazorgen: www.steunpuntcoronazorgen.nl

Onze missie

Impact biedt advies en ondersteuning aan diverse organisaties en overheden over psychosociale zorg en veiligheid bij rampen, crises, of andere schokkende gebeurtenissen. De missie van Impact is het bevorderen van hoge kwaliteit en adequaat georganiseerde psychosociale zorg.
 

Tijdschrift


Magazine over de psychosociale gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen, uitgegegeven door ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld. 

Impact Magazine informeert, agendeert en discussieert over ingrijpende gebeurtenissen op zowel mensen, organisaties als samenleving en de impact daarvan. Het magazine is gericht op mensen die zich beroepsmatig bezighouden met de psychosociale gevolgen van rampen, crisis, oorlog en geweld, zoals hulpverleners, onderzoekers en beleidsmakers. Daarnaast focust Impact Magazine zich op een brede groep professionals en andere belangstellenden met interesse in terugkerende actuele thema’s als psychotrauma, psychosociale hulp na rampen en crisis als ook oorlog, vervolging en geweld.

Meer informatie over dit tijdschrift

 

 

Onze nieuwsbrief


Impact publiceert ongeveer 4 keer per jaar een nieuwsbrief. Wilt u zich abonneren klik dan op de aanmeldbutton

Aanmelden nieuwsbrief