Psychosociale ondersteuning in coronatijd

ARQ heeft in opdracht van VWS en in samenwerking met het RIVM een Informatie – en Verwijscentrum (IVC) rondom het coronavirus gelanceerd (lees meer in het nieuwsitem). Het IVC COVID-19 is er voor iedereen met vragen over de psychosociale gevolgen van de coronacrises. Het IVC COVID-19 is te vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/ivccorona.

ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises heeft een ondersteunende en adviserende rol aan lokale en nationale overheden over psychosociale aspecten bij rampen en crises. In goede samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), NIVEL en GGD GHOR Nederland ontwikkelen we kennis over en beleid op psychosociale ondersteuning bij de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). We doen dit zo veel mogelijk behoefte-gericht. Op deze pagina vind je meer informatie. Actuele kennis vind je op het IVC.

De uitbraak van het coronavirus en alle maatregelen die landelijk zijn afgekondigd hebben grote maatschappelijke impact. De consequenties zijn merkbaar op veel verschillende terreinen; de enorme belasting op zorgsysteem en individuele zorgverleners, de economische gevolgen voor bedrijven en zelfstandigen, de maatschappelijke onrust vanwege angst om ziek te worden, de psychosociale effecten van isolatie of quarantaine, de sluiting van de scholen, om maar een paar voorbeelden te noemen. De uitbraak zal ook niet van de ene op de andere dag bestreden zijn, en ook de consequenties zullen nog lang na de uitbraak voelbaar blijven. 

 

We ontwikkelen materiaal voor publiek en voor professionals. Vanwege de veranderende situatie zal de informatie vernieuwd worden bij nieuwe inzichten.

   Ga naar informatie voor publiek

 

Ga naar informatie voor professionals

 

Bent u een professional op zoek naar meer informatie of heeft u vragen? Laat het ons weten! U kunt mailen naar impact@arq.org